Nieuws en achtergrondinformatie

In 2018 is de Stichting Contact Oud Lyceisten overgegaan in de Stichting Vrienden Sint-Janslyceum. De nieuwe Stichting is opgericht, ter ere van het 100-jarig bestaan van de school. De stichting is bedoeld voor iedereen die met het Sint-Janslyceum verbonden is. Leerlingen, personeelsleden of gewoon mensen die het Sint-Janslyceum een warm hart toedragen.

Bezoek Nationaal Monument Kamp Vught

Bevrijding van Nederland 75 jaar geleden. In dit kader leek ons als eerste activiteit van de Stichting een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught op 15 mei passend.
Mijn grote held: Johannes Bauwens, rector in oorlogstijd

In mei 2020 staan we nog een keer groots stil bij de gebeurtenissen van 75 jaar geleden: de bevrijding van Nederland. Graag wil ik je in dit kader wijzen op de rol van “mijn grote held”.
Waar komt het mozaïek vandaan?

Op een dag kreeg ik een telefoontje van een oud-leerling die me erop attendeerde dat er in de Hinthamerstraat flink gesloopt werd op de plek waar onze school veertig jaar lang gehuisvest was.
Ideeën voor activiteiten

Doel: bevorderen van contacten tussen vrienden van het Sint-Janslyceum
Sint-Janslyceum rijksmonument

Op maandag 9 september 2019 is het  Sint-Janslyceum officieel een Rijksmonument geworden.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het was een geweldig succes.
100 jaar onderwijs in Den Bosch

In de leegstaande ruimten van een verhuisde drukkerij aan het einde van de Hinthamerstraat ( no. 182) stond de wieg van de R.K. Lycea ofwel het Bossche R.K. Middelbaar Onderwijs.
Open Dag Event Sint-Janslyceum

Een beetje apart en vooral heel goed...

Onze contactgegevens

Stichting Vrienden Sint-Janslyceum

Jacq Perkstraat 45
5242 GA Rosmalen

email: vrienden@sjl.nl
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.