Ingezonden: Reünie van klas 5B MMS uit 1967

Het kon maar niet eindigen

Op donderdag 24 augustus jl. was het dan eindelijk zo ver! Om 10.30 uur werd iedereen verwacht bij ‘Moeke’ voor de koffie met Bossche bollen. Zouden we elkaar nog herkennen? Wat zou er geworden zijn van al die klasgenoten? Er zat voor veel mensen ruim 56 jaar tussen. Om de herkenning te vergemakkelijken kreeg iedereen bij binnenkomst een button met haar foto uit 1967 en de (meisjes)naam.

Iedereen drupte vol verwachting binnen en de oh’s en ah’s waren niet van de lucht. Wat was het leuk om elkaar weer te zien en te horen hoe het iedereen was vergaan. Bij sommigen was dat precies wat je verwachtte en bij anderen een verrassing. Om 12.00 uur werden we verwacht op het Sint-Janslyceum voor een rondleiding. Helaas kwam de contactpersoon niet, maar dat was niet erg. We vonden onze weg nog feilloos naar de vleugel van het vroegere Marialyceum en alle herinneringen en verhalen kwamen terug. Van de ontploffing in het scheikundelokaal tot de wespensteek van de leraar Engels en de handwerklessen van rooie Jeanette. Terug naar ‘Moeke’ voor de lunch en daarna zou het afgelopen zijn. We waren echter zo geanimeerd in gesprek met elkaar dat het maar niet kon eindigen. Nog maar eens een drankje op het terras en tegen 18.00 uur gingen de meesten, met een hoofd vol indrukken en verhalen, naar huis.

Het was niet gemakkelijk om alle klasgenoten nog te vinden. Vrouwen van onze generatie namen vaak de naam van de echtgenoot aan en zijn uitgewaaierd over het land. We hebben social media afgestruind, hebben advertentietjes in lokale krantjes gezet en heel veel mensen bevraagd. Uiteindelijk hebben we 26 klasgenoten teruggevonden. Daarvan bleken er helaas enkele overleden of niet meer in staat om te komen. Een enkeling had ook geen behoefte aan een reünie. Uiteindelijk waren we met 21 vrouwen en bleek het alle moeite waard te zijn geweest.

Organisatie: Lia van Grinsven, Marije den Otter en Tonny van Woensel

Foto: van boven naar onder en van links naar rechts met hun meisjesnaam:

Toos van Berkum, Mieke Menge, Jeanne Foppele, Margriet Geijsen, Dianne Wijgergangs, Lia van Grinsven, Annemarie Brands, Marilou Hofman, Leontine Crane, Monique Stommel, Karin van Agtmaal, Mirjam Boers, Ine Goossens, Marjan van Berkom, Henriëtte Willems, Marianne Gevers, Marianne Sliphorst, Nelleke van Liempt, zittend: Els Schellekens en Marije den Otter, staand Tonny van Woensel

@Nieuwsbrief 3, september 2023